Από το 2008 η Π. Ο. Θ. Σ. καθιέρωσε το Πανθρακικό χορευτικό αντάμωμα. Από τότε και κάθε χρόνο ένας Σύλλογος-μέλος της, αναλαμβάνει την πραγματοποίηση του..
Στόχος του ανταμώματος, όπως προκύπτει και από την ίδια τη λέξη, είναι να συναντηθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι Θρακιώτικοι Σύλλογοι, να σμίξουμε, να χορέψουμε, να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να θυμηθούμε κάτι από τα παλιά, αλλά και να περάσουμε κάποια μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση που αφορούν τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Η όλη εκδήλωση είναι συνυφασμένη με το λαϊκό πολιτισμό της Θράκης μας που δείχνει ότι όχι μόνον δεν θέλουμε να αποκοπούμε από τις ρίζες μας αλλά αντλούμε πείρα και γνώση από την παράδοση μας και νοιώθουμε υπερήφανοι για αυτήν…
Για φέτος το Πανθρακικό χορευτικό αντάμωμα ανέλαβε να το υλοποιήσει ο Σύλλογός Εβριτών Ξάνθης με συνδιοργανωτές την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης την Παρασκευή 29, το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου στην Ξάνθη.
Καλούμε όλους τους Θρακικούς Συλλόγους να συμμετέχουν για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την πλούσια λαογραφική παράδοση του Θρακικού Ελληνισμού. Για να τον καλύτερο προγραμματισμό μας παρακαλούμε τα Δελτία Συμμετοχής να αποσταλούν μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουνίου.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για επί πλέων διευκρινήσεις στο e-mail: evritesxan@gmail.com.

Pin It on Pinterest

Share This