Το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 οι Εβρίτες Ξάνθης γίνονται συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι του Γυμναστικού Σύλλογου Στύρων στην πρωτοβουλία του να διοργανώσει ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Μια ημερίδα γιορτή για τον αθλητισμό, ένας ύμνος στην αγάπη και την ανθρωπιά, αλλά και μια διαδρομή στην πλούσια θρακική πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά.
Το θέμα της ΗΜΕΡΙΔΑΣ είναι η Θράκη και η επιστημονική πλαισίωση της θα πραγματοποιηθεί μέσα από ομιλίες-εισηγήσεις καταξιωμένων ερευνητών-μελετητών της θρακιώτικης λαογραφίας, ιστορίας και παράδοσης.
Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, θα καταμετρηθούν παρουσία συμβολαιογράφου και θα διατεθούν για τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στο ΔΙΜΗΝΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. Όπως είναι γνωστό Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ έχει σαν στόχο την ομαλή ένταξη των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών στο κοινωνικό σύνολο, μέσω της σωστής εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησής τους. Λειτουργεί χωρίς την παραμικρή οικονομική στήριξη από το κράτος και από τα κοινοτικά προγράμματα, αλλά στηρίζεται αποκλειστικά στον απλό κόσμο.
Με άρωμα Θράκης λοιπόν και νότες αγάπης ο Γυμναστικός Σύλλογος Στύρων Ευβοίας και ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης ενώνουν τις δυνάμεις του και στηρίζουν την Κιβωτό του κόσμου.

Pin It on Pinterest

Share This